The alphabet and the vertebrates

febrer de 2015
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Aquesta app ens permet d’aprendre l’alfabet i noms d’animals en anglès d’una manera única i imaginativa. L’aplicació combina la Realitat Augmentada amb una col•lecció de flashcards amb les lletres de l’alfabet i 26 figures animals. Tocant la pantalla del dispositiu mòbil apareix la figura en 3D i escoltem en anglès la lletra i el nom de l’animal: els nens aprenen jugant! Els alumnes de secundària ha aprofitat aquesta activitat per anar més enllà i han dissenyat activitats i jocs relacionats amb els “Vertebrates” per fer d’experts amb els de sisè de primària. Pel camí, han aprés funcions bàsiques del llenguatge en anglès i les característiques dels vertebrats.

Objectius

  • Aprendre l'alfabet i noms d'animals en anglès practicant la fonètica
  • Aprendre a presentar-nos, donar instruccions i sequenciar-les en anglès
  • Assolir un repte i treballar col·laborativament per esdevenir "experts"
  • Aprendre les característiques bàsiques dels grups de vertebrats
  • Treballar conjuntament els centres de primària amb secundària

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Els alumnes d’ESO aprenen l'alfabet i els noms d'animals vertebrats en anglès i practiquen la fonètica amb aquesta app de Realitat Augmentada
  2. Plantegem el repte: sereu capaços de dissenyar activitats per alumnes de primària relacionades amb aquesta app?
  3. Els alumnes d’ESO treballen en grup(Peer to Peer) i preparen activitats i jocs relacionades amb "The vertebrates" pels alumnes de primària. Durant aquest procés, ells mateixos detecten tot els que els cal aprendre: funcions del llenguatge (introducing ourselves, giving instructions, sequencing, vocabulary) a més de les característiques i classificació científiques dels vertebrats
  4. Practiquen les activitats i jocs que han dissenyat entre ells i fan una autoavaluació proposant millores
  5. Visitem el centre de primària i els alumnes d’ESO fan d'experts (Peer-led Team Learning) liderant la proposta d’activitats que es fan conjuntament amb els alumnes de primària.

Autor

Mònica Escarcelle

Mònica Escarcelle

Departament d'Ensenyament

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

realitat augmentada
llengua estrangera
intercentres

Observacions

Ha estat una activitat molt enriquidora i estimulant. Han aprés divertint-se, s'han marcat els seus objectius i han detectat les seves mancances tant a nivell de llengua estrangera com de coneixement del medi, ha augmentat la seva autoexigència i autoestima a l'esdevenir "experts". Emocionalment ha estat molt enriquidor tornar a l'escola i retrobar els seus antics mestres i fer de "profes" de nens amics i familiars. Per altra banda, els alumnes de sisè primària han visitat l'institut per primera vegada i han interaccionat amb alumnes més grans d'una manera espontània i divertida.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari