Pintura amb llum: Varetes màgiques

febrer de 2019 Escola Agnès Armengol
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Aquesta experiència s'ha desenvolupat al llarg del segon trimestre, en 4 /5 sessions amb 3 parts molt diferenciades. Una primera part de lectura i contextualització a partir de fragments d'història del llibre Harry Potter en la que es fa referència a la creació i usos i moviments de les varetes màgiques. Una segona part de l'experiència ha consistit en portar a terme la construcció de la vareta de llum utilitzant materials ( bateries CR2032 , neteja pipes, cinta adhesiva, pals de gelat, palletes, cinta de coure, porta piles fetes amb la impressora 3d... ). Es van crear diferents tipus de varetes amb material diversos. El tercer moment de l'experiència, consisteix a posar a la pràctica tots el que s'ha construït a les dues sessions anteriors. Per tal de fer-ho ha sigut necessari disposar d'un espai ampli i fosc (aula de psicomotricitat),càmera digital, 8 tauletes i un trípode. Aquest espai fosc ens va permetre fer fotos de les llums en moviment, ajustant la configuració de l'aplicació stop-motion i la càmera digital. A partir d'aquí es va deixar als alumnes experimentar tant pel que fa a la construcció de les varetes com pel que fa a l'exploració dels efectes de llum.

Objectius

  • L'objectiu de l'experiència és construir diferents tipus de varetes brillants amb llums leds (diodes emissors de llum), jugar amb aquests materials i dissenys per tal d'aconseguir mides, formes, paraules, lletres i efectes amb les fonts de llum.
  • S’ha intentat potenciar l’expressió lliure mitjançant el dibuix amb llum de colors.
  • Aquesta experiència ha permès un treball en la qual els alumnes s'han pogut ajudar i veure les creacions dels companys a mesura que han anat elaborant les seves feines. Això permet trencar moltes barreres d'aprenentatge i fer que tots els alumnes puguin ser importants en les seves produccions.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Aquesta experiència s’ha desenvolupat al llarg del segon trimestre, en 4 /5 sessions amb 3 parts molt diferenciades.
  2. Una primera part de lectura i contextualització a partir de fragments d’història del llibre Harry Potter en la que es fa referència a la creació i usos i moviments de les varetes màgiques.
  3. Una segona part de l'experiència ha consistit a portar a terme la construcció de la vareta de llum utilitzant materials (bateries CR2032, neteja pipes, cinta adhesiva, pals de gelat, palletes, cinta de coure, porta piles fetes amb la impressora 3D...).Es van crear diferents tipus de varetes amb material diversos.
  4. El tercer moment de l'experiència, consisteix a posar a la pràctica tots allò construït a les 2 sessions anteriors. Per tal de fer-ho ha sigut necessari disposar d'un espai ampli i fosc (aula de psicomotricitat),càmera digital, 8 tauletes i un trípode. Aquest espai fosc ens va permetre fer fotos de les llums en moviment, ajustant la configuració de l'aplicació stop-motion i la càmera digital. A partir d'aquí es va deixar als alumnes experimentar tant pel que fa a la construcció de les varetes com pel que fa a l'exploració dels efectes de llum.

Autor

Pedro Antonio Fábrega Pérez

Pedro Antonio Fábrega Pérez

Escola Agnès Armengol

Tecnologies Emprades

iOS,Android

Paraules Clau

Tecnologia%2C Art%2C Llenguatge corporal%2C llenguatge visual%2C robòtica

Observacions

Des de la visió dels mestres es considera molt important experimentar amb aplicacions fent-les servir no només per la funció amb que venen predeterminades com és l'aplicació stop motion, sinó també fer-la servir com capturador d'imatges en moviments. Aquest tipus d'experiència permet experimentar, crear, improvisar.... i, a la vegada, permet que altres companys puguin veure de manera casi instantània les seves creacions. L'utilització d'aquesta aplicació vol complementar i motivar la implicació de l'alumnat envers el llenguatge verbal i molt especialment el llenguatge visual, corporal i expressiu a través de la llum . El fet de disposar d'aquesta aplicació tant en format Android, iPad li dóna una versatilitat i potencial molt bo per aplicar a l'aula. Tal com diu J.K. Rowling a través del personatge Albus Dumbledore: " ...la felicitat es pot trobar fins i tot en els moments més foscos, si som capaços d'utilitzar bé la llum..."

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari