GSuite Godfather

febrer de 2019 Escola Cèsar August
1 Comentari
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge per projectes
Resolució d'exercicis i problemes
Classe inversa
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

G-Suite Godfathers és un apadrinament digital i un projecte internivell d'acompanyament dels alumnes de cicle mitjà en la descoberta de les aplicacions de google en competència digital. L'apadrinament el duen a terme l'alumnat de quart de primària, sota la supervisió de l'alumnat de sisè primària, fent ús, de les diferents aplicacions de google amb el suport de la web del projecte. La tasca d'apadrinament pretén la formació dels alumnes en entorns digitals de google que alhora retroalimenten el seu saber a l'alumnat de sisè mitjançant les eines digitals.

Objectius

  • Motivar als alumnes a utilitzar les tecnologies.
  • Afavorir la relació entre els alumnes de diferents nivells
  • Prendre consciència per part dels alumnes a aprendre a aprendre a partir de l’ajut dels altres.
  • Crear lligams emocionals i afectius entre les fillols/es i padrins/es.
  • Donar significat a les activitats TIC com a vincle de relació entre les persones.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. 1- Sessió. A la sessió és realitzarà una dinàmica de grup al patí de l'escola entre les classes de 4t i 6è. Cada Padrí haura de buscar al seu fillol i al inreves. Per això cada alumne disposarà d'una paraula partida en dos meitats, quan troben la meitat de la paraula hauran trobat a la seva parella. Es realitzarà la fotos per al carnet GSuite Godfather i s'explicarà breument el projecte als alumnes.
  2. 2- Sessió. A l'aula TIC. Cada alumne amb el seu carnet corresponent iniciaran les activitats del projecte en parelles Padrí-Fillol. El Padrí disposarà d'una rubrica per avaluar els aprenentatges del seu fillol. Accediran ala web G Suite Godfather a través d'un enllaç a l'escriptori del PC. Realització de l'activació del compte i enviament d'un mail.
  3. 3- Sessió. Accés al Classroom i activitat 1 Googleja i respon i creació d'un document de google. Targeta de presentació fillol.
  4. 4- Sessió. Accés al clasroom de diapositives i realització d'activitat 2. Qui es el meu Padrí? Creació d'una diapositiva explicant l'última pel·lícula que has vist a la tv o cinema.
  5. 5- Sessió. Cerca a google maps una ubicació concreta i afegeix a la teva targeta de presentació. Realitza l'avaluació del projecte.

Autor

David Paredes Calabuig

David Paredes Calabuig

Escola Cèsar August

Paraules Clau

Apadrinament
Apadrinament digital
GSuite
portafoli digital
google docs
google sites
Google Forms
Apadrinament tac

Observacions

En el curs 2018-2019, s'iniciem en l'ús de G Suite al cicle superior de l'escola Cèsar August de Tarragona. Es tracta d'un conjunt d'aplicacions de google per l'àmbit educatiu, com ara, el correu electrònic, el portafoli digital del alumne, els documents, les diapositives, els fulls de càlcul, entre altres. Davant la bona acceptació per part dels alumnes, els mestres i les famílies, ens van plantejar la possibilitat de expandir-ho a altres nivells. I amb el precedent positiu d'altres projectes internivells que es realitzen al centre. Sorgeix, G Suite Godfather. Un apadrinament, d'aquests aplicacions de google, dels alumnes de 6è de primària envers els alumnes de 4t.

Referències


1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Judit Parramon
Judit Parramon
Va comentar el 26-05-2019
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Molt interessant!!

Molt bona feina!! A veure si em quadren els horaris!


per escriure el teu comentari