GREEN MITJANA

gener de 2019 Escola Riu Segre
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en el joc
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge Servei
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Els alumnes de 6è de l'escola Riu Segre volen conscienciar als altres alumnes de l'escola de la importància de tenir cura i cuidar el Parc de La Mitjana, el més important de la ciutat de Lleida. Per aconseguir-ho han dissenyat una sèrie d'activitats que hauran de dur a terme al parc i que els altres alumnes de l'escola hauran d'anar fent per tenir consciència que, aquest parc tan maco, s'ha de conservar en bones condicions per tal que tothom en pugui gaudir. Decidim crear diferents activitats realitzades amb diverses apps. Cada activitat estarà amagada darrere d'un codi QR. Aquests codis QR estaran distribuïts pel parc i els alumnes els hauran de buscar amb l'ajuda de Google maps.

Objectius

 • Treballar l'orientació espacial.
 • Fomentar el treball cooperatiu i col·laboratiu.
 • Conscienciar als alumnes de tenir cura del parc de La Mitjana i del medi ambient.
 • Aprendre a través de dispositius mòbils.
 • Aprendre a partir del joc (gamificació).

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Sortim caminant des de l'escola i, amb l'ajuda de Google Maps, arribarem al parc, concretament al lloc on hauran de realitzar la primera activitat. Un cop desxifrat el codi QR, veuran el missatge en anglès d'un personatge realitzat amb les apps Chromville i ifunface. L'activitat consisteix a formar una paraula ordenant unes ampolles de plàstic, on en cada ampolla hi haurà una lletra escrita al tap.
 2. La segona activitat consistirà en resoldre una endevinalla escrita en anglès. Els alumnes hauran utilitzat el piccollage per a fer-la.
 3. La següent activitat serà fer un Kahoot relacionat amb el medi ambient.
 4. En aquesta ocasió els alumnes gravaran un video en anglès, explicant als jugadors que han de llençar la brossa al contenidor adequat.
 5. La cinquena activitat serà fer un puzzle amb l'app Foto Puzzle 2.
 6. A continuació, amb l'app Magisto, els alumnes estaran convidats a crear una obra d'art efímera amb elements de la Natura.
 7. I per últim, els alumnes realitzaran l'activitat de Fotodenúncia, que consistirà en fotografiar algun espai del parc on hi hagi alguna situació que els jugadors creguin que s'ha de denunciar. Aquesta foto es publicarà al compte oficial de Twitter de l'escola

Observacions

No disponible...


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari