El conte del Dinosaure Dino

maig de 2016 Departament d'Ensenyament
1 Comentari
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Experiència portada a terme per Salomé Recio a la classe de P4, del CEIP Cierva Peñafiel, de Múrcia. Havent conegut diferents apps de RA, aquesta experiència és una manera excel·lent d'utilitzar la RA en l'elaboració d'un conte col·lectiu. L'edició final de l'audiovisual l'ha feta la mestra amb el Movie Maker.

Objectius

  • Motivar la invenció d'un conte a partir d'un aplicació de Realitat Augmentada.
  • Elaborar el conte tenint en compte els diferents formats: escrit, RA, àudio...

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Tot el grup de la classe s'inventa un conte amb dinosaures. Anteriorment, ja s'ha parlat que l'objectiu del conte és un vídeo on apareguin dinosaures, els mateixos infants i també dibuixos fets per ells.
  2. Com els nens ja coneixen l'aplicació de Dino de RA i han vist quin és el comportament d'aquests animals, en el argument fan que apareguin el dinosaures de forma ferotge. I, seguint les idees que tenen, volen que els dinosaures entrin a la seva aula.
  3. Un cop inventat el conte, es creen els diferents escenaris. Com els dinosaures han entrat a la classe, què millor que els nens s'espantin dels queixals d'aquests animals? Una mica de teatre sempre funciona.
  4. Per fer-ho més creïble, amb l'aplicació Aurasma, poden replicar el marcador dels dinosaures en diferents llocs de la classe.
  5. La mestra fa el guió del vídeo de tot el conte. D'aquesta manera, es decideix on cal posar el vídeo dels nens de la classe amb el dinosaure a punt de menjar-se'ls. I també quins dibuixos són necessaris. També, i a mode de subtítols, els nens escriuen (copien el text) tot el conte. Es té en compte de que el text ocupi dues o tres línies.
  6. Per últim, els nens enregistren amb un editor de veu (pot ser de la tauleta, o l'Audacity) el text.
  7. El maquetatge dels diferents enregistraments ho fa la mestra a l'ordinador amb el Movimaker, col·locant l'àudio i els vídeos fets amb la tauleta, tant els dels dinosaures com els dels fulls amb els dibuixos i els textos. El resultat es pot penjar en el blog o en una pàgina web.

Observacions

Amb el permís de l'autora de l'experiència i del blog per publicar-lo a Toolbox. Hi ha diferents programes de RA molt fàcils d'utilitzar a educació infantil i primer cicle de primària que incentiven noves interaccions i noves visualitzacions.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Ramon Pavia
Ramon Pavia
Va comentar el 09-05-2016
0 | Et sembla útil el comentari?
0
La "màgia" de la imatge

Activitat amb resultats vistosos que permet treballar l'expressió, la narració i la creativitat, a través de la "màgia" de la realitat augmentada. Molt recomanable.


per escriure el teu comentari