El barri.Projecte d'escola

abril de 2018 Escola Tiana de la Riba
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització

Sense especificar

Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

El nostre projecte d’escola neix amb la intenció de redescubrir el nostre barri amb una visió crítica i constructiva aprofitant la nostra participació en “Lletra a lletra fem municipi” . Projecte de territori per potenciar i donar suport al desenvolupament de totes les dimensions de les competències lingüístiques en els infants, joves i adults del municipi. El nostre repte consisteix en treballar l’àmbit lingüístic de l’escola (català, castellà i anglès) amb les noves tecnologies, amb alumnes de 4t,5è i 6è, i amb famílies i que com a conclusió hi ha hagi produccions orals, escrites i audiovisuals en diferents formats

Objectius

  • 1. Desenvolupar les competències de l’àmbit lingüístic, digital i les seves dimensions, millorarant la capacitat de comunicació mitjançant l'ús d'eines multimèdia.
  • 2. Promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l'àmbit lingüístic, digital i artístic.
  • Impulsar la creativitat millorant l'expressió oral i escrita treballant cooperativament
  • Conèixer el barri amb una mirada crítica: Recerca d’informació, anàlisi i treure conclusions.
  • Implicar a les famílies en el procés d’aprenentatge de l’alumnat.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. 1- A proposta de l’Equip directiu es planifica amb el claustre les accions a realitzar i el calendari. Aquestes es desenvoluparan a 4t,5è i 6è i el 23 d’abril com a presentació pública de tots els treballs.
  2. 2-Consensuem les tasques a realitzar: -Quart. Coneixement del barri. Serveis del barri: Bus urbà, farem un recorregut pel barri i filmarem el recorregut. Creu roja. Esplai La Gresca. Celler cooperatiu, Correus… Entrevistes: Creu Roja, Forn Planas, La Gresca, conductor bus urbà. Gravarem les entrevistes i posteriorment jugant amb el llenguatge les convertirem en narracions. -Cinquè. Coneixerem la seva història amb Carme Aldana i Francisco Guerrero, la problemàtica de l’amiant amb Teresa Martín (malalta ambiental per l’amiant) Fem entrevistes (Kit ràdio, Audacity, Ivoox) Geolocalització de les tasques realitzades. (MHM). Investiguem, reflexionem... Realitzem maquetes del barri als tallers de plàstica en les activitats amb famílies per fer el treball amb robòtica. (Bee-Bots). Fem itineraris amb els Bee-Bots amb les maquetes representatives d’edificis del barri. -Sisè. Fem de periodistes. “El nostre barri, Una mirada crítica amb ulls de nen”. Investiguem, fem fotos, reflexionem i escrivim. El resultat un llibre amb el recull de tots els treballs, en format físic i digitalitzat (Calameo) -Fem presentacions de l’escola. En grups elaborem un guió dels diferents espais de l’escola, fem vídeos amb les tablets i construïm una presentació amb Book Creator. -Anglès. Recorregut pel barri en bus urbà i imaginem millores pel barri. Realitzem una pel·lícula en càmera lenta, editem i posem veu en off. -Castellà. El nom dels carrers del barri. Investiguem els tipus i noms dels carrers del barri, la seva història , les seves característiques i la seva evolució. Fem servir Google i Word per donar forma a la nostra recerca sobre el barri. -E.E. Conte audiovisual per capítols. Creem un guió d’una història que es desenvolupa a l’escola. Filmem amb una tablet i posteriorment el pugem a Twitter per capítols.
  3. TOTS: -Visitem la Biblioteca Nacional de Catalunya. Filmem el viatge, Time Lapse i càmera lenta, editem i posem veu en off. -Activitats amb famílies. Cursa d’orientació. Codis QR. Drive compartit. -El barri en 360º: Amb una càmera 360ª fem fotos del barri , les geolocalitzem a Google Maps amb l’APP Ricoch Theta . Amb les mateixes imatges creem un recorregut pel barri amb Roundme.
  4. 3- Planifiquem, ens organitzem en grups de treball cooperatius. Fem guions, preparem entrevistes, sortim al carrer en horari lectiu i els caps de setmana, amb mestres i amb famílies, filmem i fotografiem, seleccionem, editem, realitzem entrevistes que gravem i filmem, posem en comú.
  5. 4-Presentem el nostre treball el dia de: SANT JORDI MATI -Cloenda al teatre auditori. Dos alumnes per cadascuna de les classes fan una presentació oral del projecte amb el guió previament treballat. Filmem la presentació, l’editem ( Movimaker i Pinnacle) i la pugem al nostre canal de You Tube -Mostra al carrer oberta a tothom de les feines. Exposem al carrer tots els treballs realitzats en les carpes del Parc del Riu Ripoll i els audiovisuals a la Biblioteca. Fem de periodistes i filmen les entrevistes que hem preparat als visitants, editem i pugem. TARDA -Presentació a l’escola: als companys i a les famílies.

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari