Crònica d'una sortida

febrer de 2017 Escola Marià Fortuny
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Els alumnes hauran d'anar fent petites entrevistes i comentaris i enregistrar-les amb l'aplicació Spreacker Studio al llarg de la sortida. En el nostre cas, ho vam fer quan vam anar a visitar el Museu Picasso i el Parc de la Ciutadella a Barcelona. Després de la sortida, a classe, s'ajunten els enregistraments amb l'audacity, a l'ordinador, i els alumnes afegeixen l'àudio a una presentació feta amb l'aplicació Vivavideo amb les fotografies i vídeos del dia de la sortida.

Objectius

 • Enregistrar petits comentaris i entrevistes utilitzant l'app Spreacker studio.
 • Juntar i editar els àudios amb l'audacity.
 • Crear una presentació amb l'aplicació Vivavideo, afegint l'àudio que han creat anteriorment
 • Penjar el vídeo resultant a la web de l'escola acompanyat d'una breu explicació.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. 1- Explicació per part de la mestra de l'activitat i l'app Spreaker Studio i provatures amb les tauletes a l'aula, per parelles.
 2. 2- Pluja d'idees i preparació de les possibles preguntes i tipus de comentaris que poden sorgir el dia de la sortida. Anotació de les més rellevants per a tenir-les en compte el dia de l'excursió.
 3. 3- Dia de la sortida: aprofitem el viatge en autobús a Barcelona per repartir la feina a fer entre els diferents alumnes ( la meitat graven i l'altra meitat parlen en els diferents moments de la sortida. Tres alumnes, a més, sòn els responsables de fer fotografies i petits vídeos que es necessitaran posteriorment)
 4. 4- Gravació dels comentaris i entrevistes previstes.
 5. 5- Passat el dia de la sortida, a l'aula, es revisen els àudios, es seleccionen els vàlids i es trien les fotografies i vídeos que s'utilitzaran.
 6. 6- Es creen tres grups de treball heterogenis: El primer s'encarrega d'editar els àudios amb l'audacity. El segon prepara una presentació utilitzant les imatges i vídeos seleccionades. El tercer redacta la notícia de la sortida per a penjar al web de l'escola.
 7. 7- S'afegeix l'àudio al vídeo i es penja a la web de l'escola acompanyat del text creat pel tercer grup.
 8. 8- Es visualitza la notícia i es fa la valoració conjunta.

Observacions

Cal anar amb compte a l'hora de fer els enregistraments ja que, en el nostre cas, molts no es van poder utilitzar per la mala qualitat del so. Els enregistraments a les monitores del museu, que éren molt interessants, no ens han servit ja que hi havia massa distància entre el mòbil de l'alumne que enregistrava i la monitora. En breu es penjarà l'enllaç del vídeo resultant.

Referències


1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari