Cada dia... Fem frases, Fem rimes, Bones Festes

gener de 2016 Escola Joan Salvat i Papasseit
1 Comentari
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)

Sense especificar

1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Hem aprofitat aquesta App que permet crear vídeo d'animació amb personatges de dibuixos coneguts pels nens per potenciar l'expressió oral i escrita a l'aula d'acollida. L'app ens ofereix diferents ninos en vídeo i nosaltres podem afegir 30 segons de gravació de veu de forma gratuïta. Quan vam descobrir l'aplicació amb els nens de 4t vam gravar "Cada dia..." per provar el funcionament de l'app. El resultat va tenir tan d'èxit entre la resta de nens que vam decidir pensar frases amb els alumnes de 3r "Fem frases" i " Més frases de tercer" . Amb els alumnes de 2n fèiem un treball sobre rimes i ens va semblar adient realitzar l'activitat "Fem rimes". Els alumnes de 4t, 5è i 6è també volien utilitzar l'aplicació, així que vam gravar amb tots els alumnes d'acollida "Bones Festes".

Objectius

 • Treballar de forma adequada l'expressió oral, el volum i l’entonació. Produir de manera ordenada i coherent els missatges orals: conversa, explicació de fets i vivències
 • Practicar la lectura en veu alta. Aplicar els registres d’ús adequats a les diverses situacions comunicatives
 • Valorar i emprar el text escrit com a instrument de comunicació
 • Relacionar text, imatge i veu

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Pensar i escriure allò que es vol expressar (el vídeo permet 30 segons de gravació de veu gratuïta)
 2. Corregir els possibles errors en les narracions.
 3. Practicar la lectura en veu alta del que vull gravar.
 4. Seleccionar el ninot de l'app ( Paddington Bear, l'abella Maya, Vic el víking, Frankenstein, barrufets ... ) decidir què vull deixar al fons de l'aplicació: el fons del vídeo o fer una foto que utilitzarem com a fons del vídeo.
 5. Gravar a l'aplicació el que vull dir amb el ninot que he seleccionat.
 6. Reproduir i escoltar la gravació, si és correcta anomenar i desar a la galeria el vídeo, en cas contrari tornar a repetir la gravació d'àudio.
 7. Editar tots els vídeos d'una mateixa classe, o d'un mateix tema en un únic vídeo amb les apps Viva vídeo o vídeo Show. Els editors de vídeo ens permeten agrupar els clips de vídeos que ens interessen junts, ficar títol, transicions, fotos...
 8. Pujar el vídeo finalitzat al YouTube i publicar el blog d'aula.

Observacions

Aquesta activitat l'hem realitzat amb els alumnes de 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de l'aula d'acollida. Trobareu rimes de 2n, frases de 3r i "Bones Festes i Feliç Any Nou 2016" dels nens de 2n, 3r, 4t, 5è i 6è. Posteriorment hem publicat al blog de l'aula d'acollida i al general de l'escola. La resta de companys de l'escola han pogut veure el nostre treball a través del blog. Altres alumnes de l'escola al veure que divertida que era l'aplicació demanaven ajuda als companys de l'aula d'acollida per fer ells el vídeo clip. Cal dir que ens hem divertit molt amb aquesta app i al principi no vam preveure que tindria tant d'èxit.

Comentaris

Ramon Pavia
Ramon Pavia
Va comentar el 21-01-2016
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Molt divertida!!!

Aquesta proposta presenta una manera molt divertida de treball l'expressió a través de les opcions de creació audiovisual que ens faciliten les tecnologies digitals i els dispositius mòbils.


per escriure el teu comentari