Vilatzara Tablets

novembre de 2015 Departament d'Ensenyament
0 Comentaris
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Aquesta experiència l'ha dut a terme en Jesús Arbuès a l'institut Vilatzara, on s'ha dut a terme una experiència amb tablets en la qual s'ha utilitzat diverses apps. Una d'elles ha estat Edmodo que és una xarxa social educativa que s'ha utilitzat per compartir les produccions creades pels alumnes. Picsart ha estat el programa estrella de l'experiència. Es tracta d'un programa molt senzill en aparença però que té moltes possibilitats.

Objectius

  • Treballar diversos aspectes de l'educació visual i plàstica amb l'ús de tablets.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Obtenir una foto de cada alumne -no cal esmentar que a aquestes edats una de les coses que més gasten els joves és l'opció de càmera de fotos de mòbil-
  2. Crear una capa transparent per sobre poder dibuixar-se a ells mateixos
  3. Fer desaparèixer la capa de la foto i deixar només el resultat
  4. Crear d'un entorn on recollir els treballs realitzats

Observacions

S'aconsella que els alumnes treballin en grups de 4 alumnes mínim, d'aquesta manera aquell que descobreix alguna possibilitat de l'app pot comunicar a la resta de forma més immediata. El treballar en grup ha ajudat molt a superar les dificultats inicials. aquestes són les indicacions necessàries i a tenir en compte: Fer un calendari d'ús i una llista d'assignació de tablet per alumne. Crear un entorn on recollir els treballs realitzats. Saber com es posa en marxa, com es suspèn i com es tanca una tablet i tenir preparada una informació de com connectar-se a la wifi del centre (nom i contrasenya). Conèixer com es baixen les apps i com organitzar les apps en la tablet, com crear carpetes. Si l'ús de les tablets ha de ser per diferents grups tenir preparat algunes indicacions per evitar que s'esborrin o es manipulin informacions d'altres alumnes. És convenient que el professor encarregat de posar en marxa una experiència d'aquest tipus tingui en el seu poder un dispositiu amb el qual provar uns dies abans de portar-los a l'aula. L'última consideració és que cal donar informació de la manera o maneres de guardar el que es realitza. Es pot guardar per tornar a editar o es pot guardar com a resultat definitiu (normalment com a imatge). Aquest tema ens ha donat molts mals de cap ja que els alumnes guarden, moltes vegades, sense tenir la precaució de saber on i, ni tan sols, posen un nom significatiu a l'arxiu. És convenient donar instruccions molt concretes abans de començar a treballar. Amb Picsart es poden fer moltes més coses, com ara col·lagos, aplicar efectes a les imatges, etc. Una setmana de treball ha estat insuficient per treure tot el partit de l'aplicació. També es van crear comics amb Comics Head, animacions amb Animation Desk i Gif Camera i fotomuntatges amb Pic Collage entre altres. Un aspecte que ens va ajudar molt Picsart va ser amb l'ús de l'opacitat. Permetia poder pintar zones amb pinzells grans i d'una forma molt suau, la idea de crear ombres es va introduir sola.

Referències


1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari