Treballem les avantguardes artístiques en VR

febrer de 2019
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Per poder conèixer algunes de les diferents avantguardes artístiques del segle XX els nois i les noies hauran de crear un espai expositiu virtual d'acord amb l'avantguarda triada. A aquest espai hauran d'afegir les seves pròpies obres. Tots els espais convergeixen en un de comú.

Objectius

 • Afavorir el treball en equip
 • Desenvolupar el pensament computacional
 • Conèixer de manera activa diferents aspectes de l'art
 • Afavorir l'expressió artística
 • Afavorir el pas de consumidors a creadors d'AR i VR

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Presentació de la proposta i de les eines amb les quals es treballarà. En grup general, es mostren les possibilitats de les eines tecnològiques i s'explica quin és el projecte. També es mostren quin són els corrents artístics que hi haurà al museu. En el nostre cas van ser algunes de les avantguardes del segle XX. Es fan els grups.
 2. Els diferents grups preparen i exposen el corrent artístic que han triat en primer lloc. Cada grup tindrà un corrent artístic diferent, si dos grups volen el mateix corrent, se'l queda qui millor el defensa. En el nostre cas els corrents artístics van ser algunes de les avantguardes del segle XX
 3. De forma paral·lela els grups preparen els punts d'informació sobre la seva avantguarda i realitzen un entrenament en les eines tecnològiques.
 4. De forma paral·lela els grups creen obres pròpies individuals d'acord amb la seva avantguarda i copien de forma grupal (a un A3) una obra característica de la seva avantguarda.
 5. Cada grup decideix com serà el seu espai expositiu i el crea. De forma paral·lela es decideix i crea conjuntament un espai comú que permeti accedir al de cada grup.
 6. S'afegeixen els punts d'informació, les diferents obres i els elements que es creuen necessaris.
 7. Es crea un únic projecte amb els projectes de tots els grups en diferents escenes.
 8. Es fa una última revisió per part de tots els participants i es corregeixen els errors o absències.
 9. S'inaugura l'espai.

Observacions

Són coautors d'aquest projecte Montse Alcina i Miquel Molinàs. El projecte s'està implementant en l'actualitat i també inclou la part no virtual, en la que calia realitzar una exposició.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari