Racó de les lletres

març de 2016 Escola Pau Casals
0 Comentaris
Temporització
1-2 sessions
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

La proposta es centra en el treball de les lletres i el seu ordre. Les lletres apareixen amb lletra de pal i desendreçades. Els nens han de reconèixer les lletres i practicar l'ordre de l'abecedari, resseguint els punts. Això suposa que mitjançant la unió de punts creen el perfil d'un dinosaure, que es mostra en finalitzar l'activitat, acompanyat del nom i el so que feia. És molt atractiu, per l'entorn, molt intuïtiu, no hi ha publicitat pel mig que destorbi i a més, es treballa el so de les lletres en anglès, que nosaltres no hem valorat com una característica negativa.

Objectius

  • Aprofundir amb el coneixement de les lletres
  • Aprendre l'ordre alfabètic de les lletres
  • Reconèixer que les lletres segueixen un ordre
  • Treballar el so de les lletres en anglès

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Hem començat fent un racó petit de tallers de comunicació i llenguatge, asseguts en una taula petita, amb un grup de quatre alumnes cada un amb la seva tauleta.
  2. Hem treballat l'expressió oral i comprensió, demanant als alumnes que obrissin la icona que volíem treballar.
  3. Arribem a la pàgina inicial de la App, i hem fet un treball d'expressió oral amb les primeres percepcions del què trobàvem i les primeres hipòtesi de què havíem de fer.
  4. Mirem de contrastar hipòtesi, en creem de noves i anem verbalitzant què descobrim. Els seus raonaments fa que vagin creant les pautes de què s'ha de fer, s'ajuden i es motiven.
  5. Després de la primera "prova superada" fem una petita valoració, i després els convidem a seguir endavant. En aquesta segona part comencem a fixar-nos, no només en les lletres, també en el so que fan en anglès.

Autor

Cris Aguilera Porras

Cris Aguilera Porras

CRP del Vallès Occidental III

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

comunicació i
infantil
EDUCACIÓ INFANTIL
lletres
anglès
dinosaures

Observacions

La part gratuïta de la App ja és prou motivadora, també ens permetria treballar nombres i el seu ordre. La temàtica és molt engrescadora.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari