Ens iniciem a la programació.

febrer de 2016 Escola Serraparera
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Activitat proposada per a nenes i nens de EI-3, aprofitant un desdoblament que permeti treballar en un grup petit d'alumnes. L'activitat pretén introduir als més petits de l'escola en el món de la programació i de la robòtica a través d'una aplicació dinàmica i divertida.

Objectius

  • Treballar els conceptes matemàtiques propis de l'edat (números, davant, darrera...)
  • Iniciar-se en el món de la robòtica i de la programació.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. A la primera sessió els alumnes coneixen la quadricula i ells simulen ser el blue-bot. Un alumne fa de robot i es disfressa amb ales o ulleres d'insecte. Llavors es posa al damunt de la quadricula (dibuixada al damunt de les rajoles del terra), tira un dau i decideix si camina endavant o endarrera (la primera sempre es endavant) movent-se el número de quadrats que indiqui el dau. En aquesta sessió es presenta també als alumnes uns papers plastificats amb les fletxes de la bee bot, d'aquesta manera, mitjançant el mateix joc que abans els alumnes hauran de moure's o parar segons la imatge que els ensenyi el company o companya.
  2. A la segona sessió, els alumnes juguen al joc amb les tauletes. Primer lliure i després posant un objectiu al qual han d'arribar.
  3. A la tercera sessió, els alumnes disposen d'una bee-bot per parelles i les programen per tal que avanci o retrocedeixi per arribar a un objectiu.
  4. En la quarta sessió els alumnes inventen històries per dibuixar i pintar a la quadrícula i després la representen (de forma senzilla) amb les bee-bot. També tenen les tauletes amb l'aplicació oberta per tenir ajuda amb els dissenys de les quadrícules i per fer comprovacions. (Si es disposa d'una blue-bot es pot connectar amb la tauleta i programar-la des d'aquesta).

Autor

Verónica García González

Verónica García González

Escola Serraparera

Apps

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

beebot
programació

Observacions

No disponible...


2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari