El cos humà

desembre de 2014 Escola La Floresta
0 Comentaris
Temporització
1-2 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Vaig crear un tauler amb el títol "El cos humà" (medi natural per 6è de primària). Vaig fer grups col·laboratius i li vaig assignar a cada grup un sistema del cos humà (digestiu, respiratori...). Com a deures per Nadal els vaig fer buscar informació sobre el sistema en qüestió (òrgans que el formen, funcions, funcionament) i un vídeo que n'il·lustrés el funcionament, i els vaig dir que ho compartissin al tauler de Padlet posant com a usuari els membres del grup i el sistema que els havia tocat. Després a classe cada grup va explicar el seu sistema amb el suport del tauler i vam visionar tots els vídeos.

Objectius

  • Conèixer el funcionament, la funció i els òrgans dels sistemes del cos humà.
  • Treballar en grups col·laboratius.
  • Aprendre a sel·leccionar la informació rellevant.
  • Exposar un tema als companys/es.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Creació del tauler "El cos humà", per part de la mestra (cal enregistrar-se a la app padlet). Cal posar el títol i la imatge que l'identifiqui (jo vaig posar "El cos humà" com a títol i l'home de vitruvi com a imatge). Triar el format que prefereixi el mestre (jo vaig triar l'enreixat) i el paper tapís que es vulgui.
  2. Compartir el link del tauler amb l'alumnat per tal de que hi puguin accedir.
  3. Creació de grups col·laboratius (4-5 alumnes) i assignació d'un sistema del cos humà a cada grup.
  4. Per part de l'alumnat: cerca d'informació del sistema del cos humà assignat i un vídeo sobre el seu funcionament, posada en comú amb el seu grup. Compartir-ho al tauler padlet durant les vacances de Nadal.
  5. Cada grup: exposar el sistema i visionar els vídeos.

Observacions

Va ser una activitat molt motivadora per a l'alumnat ja que es va trencar la rutina del llibre i de classe magistral. Els va agradar molt poder aportar la seva informació i vídeos al tauler grupal i poder-lo consultar sempre que vulguin (no s'esborra sol; s'ha d'eliminar expressament).

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari