01 abril 2020

Obrim el blog de mSchools Toolbox!

Cada setmana, docents de tot Catalunya compartiran la seva experiència, idees, propostes i recursos que estan posant en pràctica per adaptar la seva docència en temps de coronavirus.

Vols ser un d’ells? Escriu-nos a contact@mschools.com i publicarem la teva proposta!

I per a començar, us compartim el testimoni de l’Eulàlia Canet, la Núria Ferré i l’Elena Velcher, guanyadores dels Mobile Learning Awards en les dues últimes edicions, que ens han explicat com i per què utilitzen Toolbox.

Us animem també a que visiteu els seus perfils i veieu les valoracions i les experiències que han compartit amb tots vosaltres.

No us ho perdeu!

 

"TOTS APRENEM DE TOTS I, EN AQUESTS MOMENTS, ENS FA MOLTA FALTA”

“Us recomanem que compartiu les vostres experiències a Toolbox. Tots aprenem de tots i, en aquests moments, ens fa molta falta”. Són paraules de la Núria Ferré, professora i coordinadora TAC de cicles formatius de grau mitjà i grau superior a l’Institut Comte de Rius de Tarragona i, des de fa dos anys, una “gran usuària” de la plataforma mSchools Toolbox.

En el context educatiu actual, afectat greument per la pandèmia del virus COVID 19, els docents catalans han trobat en Toolbox un bon recurs per a descobrir i compartir contingut educatiu de qualitat que els permet continuar amb la seva docència en remot. 

Descobreix les experiències per a Cicles Formatius dissenyades per la Núria Ferré!

 

APPS I EXPERIÈNCIES DIDÀCTIQUES DE I PER A DOCENTS

Amb una col·lecció de més de 1000 aplicacions educatives i 500 experiències d’aula, la plataforma és un espai on la comunitat educativa proposa i avalua apps pedagògiques, però, sobretot, ha esdevingut un lloc per a compartir les experiències didàctiques que els mateixos docents han dissenyat, segons les seves necessitats, al voltant d’aquestes apps. 

“M’enriqueix molt que altres docents em diguin què els hi ha semblat una app; em dóna molta més fiabilitat que si ho busqués a Google, perquè d’aquesta manera no només obtinc una valoració de com és l’app en general, si no de quin és el seu ús pedagògic”, explica l’Elena Vercher de l’Escola Cal·lípolis, a Vilaseca (Tarragona).

Consulta les experiències que ens proposa l’Elena Vercher

Ideada com a plataforma col·laborativa, Toolbox convida a tots els docents d’arreu de Catalunya a compartir les seves experiències i, d’aquesta forma, ajudar a altres docents, inspirar-los i guiar-los en l’aplicació dels recursos. 

Segons l’Eulàlia Canet, de l’Escola Puig de les Cadiretes, a Llagostera (Girona), “els docents que han fet servir les apps comparteixen la seva experiència i en detallen els objectius, els continguts, les competències que es treballen i sempre en pots extreure una font d’inspiració”.

 

Explora les experiències que proposa l’Eulàlia Canet!

En aquesta mateixa línia, l’Elena remarca que el propòsit de Toolbox no només és posar a l’abast dels docents “eines tecnològiques”,  sinó que tot “ només pren sentit quan s’incorporen els continguts que es volen treballar amb els alumnes”.

 

RECURSOS PER A TOTS ELS ÀMBITS I NIVELLS EDUCATIUS

Des d’apps de realitat augmentada, fins a recursos per fer matemàtiques o llengües. El contingut educatiu a Toolbox s’estén a tots els àmbits i nivells educatius. 

“A nosaltres ens funciona molt bé Toolbox perquè intentem trobar aplicacions que tinguin utilitat en l’àmbit tècnic”, afirma la Núria. “Som usuaris d’apps de lectura de codis QR, de forma que hem implementat moltes experiències en el nostre centre, o de l’ús de realitat virtual per formació en temes de seguretat”, afegeix. 

Tens disponibles a la plataforma aquests i d’altres recursos. Fes-hi un tomb i descobreix el contingut que millor encaixi en la teva docència. Anima’t a unir-te a la comunitat de Toolbox!

 

0 | Et sembla interessant aquest article?
0