02 juny 2020

#JoEmQuedoACasa, sí, però això no significa que estem sols. Potser una de les parts més gratificants de ser mestres durant el confinament ha estat el poder oferir activitats als alumnes on aquests s’hagin pogut trobar i treballar col·laborativament, tot i estant separats cadascú des de la seva casa. Aquí hem recollit 10 activitats col·laboratives per poder fer amb els alumnes -remotament, o no. I ànims, que ja ens queda menys! :)

 

Juguem amb Flipgrid!

Un exemple de joc col·laboratiu seria fer un tipus “Qui és qui?” amb el Flipgrid. Cada alumne grava un vídeo d’alguna cosa de menjar que li agradi al Flipgrid. El vídeo es gravarà fent servir el filtre de la càmera del Flipgrid que pixel·la (és un dibuix d’un monstre), i diran pistes de què és. Els altres alumnes, veuran el vídeo i aniran contestant amb altres vídeos: “Is it... a banana?”, fins que ho encerten.

 

Investiguem amb LiveWorksheets!

Aquesta activitat tracta de buscar la col·laboració per parelles, perquè interactuen i puguin completar la informació de les seves fitxes. Amb la web anomenada Liveworksheets creem dos llibretes diferents amb dos fitxes que es complementen, és a dir: amb informació amagada a les dues, de manera que només la puguin acabar de fer col·laborant per parelles per poder esbrinar quina és la informació que falta.

 

Creem realitat augmentada amb CoSpaces!

Dissenyem una experiència de realitat augmentada amb l’aplicació CoSpaces, pensem els objectius d’aprenentatge que busquem dels alumnes, per exemple els animals que viuen en diferents ecosistemes i creem un espai perquè puguin treballar en grups, i allà poden començar a dissenyar el seu espai propi, afegir els escenaris, animals, etc; i visualitzar-lo allà, a la seva casa, podent programar interaccions perquè quan toquin els animals, aquests facin alguna cosa.

 

Reflexionem amb un e-Portfolio amb Google Sites!

El procés de desar evidències, si es fa col·laborativament, és molt més enriquidor, ja que observen molts més aspectes dels que podria observar u mateix. Un e-portfolio al Sites és molt fàcil, cal crear un sites, afegir com a editors als alumnes que el faran i canviar la privacitat a que només la gent sel·leccionada pugui accedir a la pàgina web quan sigui publicada. D’aquesta manera, poden afegir fotos, vídeos, etc i anar confegint el seu propi recull d’aprenentatges.

 

Protagonistes amb Peardeck!

A l’escola, teníem un projecte a l’assignatura d’Anglès on els alumnes preparaven una classe pels seus companys, solien fer gimcanes al pati, concursos, etc. Ara ho podem fer a través de vídeos, on els alumnes preparen allò que volen explicar a la resta, i mentre, amb l’ús de l’extensió del Chrome anomenada Peardeck, poden fer dibuixos i escriure frases d’allò que estan aprenent. Quan acaben, l’alumne que estava explicant, pot veure tot allò que els altres han compartit amb ell.

 

Avaluem amb exit tickets i Nearpod!

Quan l’activitat ha acabat, comença el procés d’avaluar-la i una eina que ens pot ajudar a crear qüestionaris curts per saber com ha anat, és Nearpod. Allà, els alumnes podran contestar les preguntes que els posem i podrem veure totes les respostes d’aquests.

 

Creem i compartim rutes amb Mobile History Map!

Sortim de casa, trobem llocs genials on amagar sorpreses en forma de codi QR i deixem que els nostres companys les troben! Aquesta activitat tracta de crear una ruta col·laborativament entre tota la classe amb la web del Mobile History Map, cadascú d’ells escull una endevinalla, o el tipus de sorpresa que vulgui amagar, la dissenyen i fan un codi QR amb ella, una vegada estan al lloc, fan una foto per incloure-la a la web del Mobile History Map i la paraula clau per poder veure els següents emplaçaments serà la resposta de l’endevinalla o la paraula amagada al codi QR.

 

BrainWriting amb Jamboard!

Compartim amb els alumnes allò que volem treballar a classe, i deixem temps perquè comparteixin els seus pensaments en petites aportacions anònimes utilitzant un jam al Jamboard, d’aquesta manera deixem temps perquè tothom pugui pensar allò que vol dir i ho comparteixi amb la resta de companys.

 

Breakout digital en realitat augmentada amb Metaverse!

Metaverse és una aplicació i pàgina web per poder crear realitat augmentada. L’activitat que proposem és demanar als alumnes quina temàtica els agradaria tractar, què volen saber i ajudar-los perquè creïn un BreakOut amb preguntes que, segons les respostes, els portin a descobrir un secret amagat.

 

Acabem amb un anuari amb Google Slides!

Anuari amb Google Slides: Creem una plantilla de Google Slides, amb una pàgina per cada alumne i donem permís a tots els alumnes perquè l’editin i puguin afegir fotos, àudios, enllaços i missatges per cada company.

 

2 | Et sembla interessant aquest article?
0