Expliquem historietes

desembre de 2018
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

A través del treball per projectes i la col·laboració entre els diferents membres del grup, l'alumnat ha de crear una historieta per després mostrar-la al grup-classe i a les famílies.

Objectius

  • Saber crear i explicar històries.
  • Conèìxer els elements fonamentals d'un relat (personatges, espais, accions).
  • Comprendre els missatges orals a l'aula i en les activitats d'aula, en diferents suports.
  • Aprendre a arribar a acords i a treballar en equip.
  • Emprar un suport digital per a crear i explicar històries.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Prèvies: - Anem a la biblioteca a mirar contes i a familiaritzar-nos amb els elements formals del conte. - Fem un "impro-conte". Cada alumne/a proposa una paraula i es crea una història improvisada amb aquestes paraules (les poden escriure en un paper, posar-les totes en una bossa o capsa i anar treient d'una en una mentre s'explica el conte). - Es fan daus per explicar històries (cada alumne/a del grup decideix una cara del dau. Per exemple: al dau dels personatges, una alumna decideix que hi hagi una superheroïna; un alumne decideix que hi hagi una princesa; un altre alumne decideix que hi hagi un conductor d'autobusos,...; entre tots creen els daus). Un cop fets, es tiren els daus i s'explica la història que els hi ha sortit. - Es fa el trencaclosques d'explicar històries (cada peça és una part de la història; cada peça pot tenir dues parts alternatives de la història).
  2. Decidim: - Per grups: es decideixen els personatges, l'ambientació i "què passa?". Es poden fer servir materials plastificats amb els mateixos personatges i ambientacions per tal que l'alumnat practiqui en la creació d'històries, en els diàlegs, etc (amb instruccions i pictogrames per tal de fer els materials accessibles).
  3. Fem realitat la nostra historieta: - Anem seguint els passos de l'app i creem la nostra historieta. Es poden fer servir uns materials plastificats a mode d'instruccions per tal de donar autonomia als infants (amb instruccions, imatges i pictogrames per tal de fer els materials accessibles). - Es pot valorar amb una rúbrica el treball en equip, l'app i les propostes.
  4. Mostrem la nostra historieta a la resta de grups: - Cada grup explica el procés de creació de la historieta, què han après, què els hauria agradat aprendre, etc. - Es mostra el vídeo de la historieta (prèviament es pot fer una anticipació dels personatges i de la historieta per tal de situar a tot l'alumnat). - Es poden pujar les historietes al blog de l'escola per ensenyar-les a les famílies.

Autor

N S C

N S C

CRP del Vallès Oriental II

Paraules Clau

narració digital
treball cooperatiu

Observacions

- Cal tenir molt en compte a l'alumnat de l'aula ja que les propostes s'han d'adequar a la totalitat dels infants. - És recomanable anticipar què farem i com ho farem, així com presentar els materials que siguin accessibles i que els ajudin a ser autònoms en els aprenentatges. - Va bé ser els primers en provar l'aplicació abans de presentar-la a la classe. ;)

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari